"Benda yang paling jauh dari kita ialah Masa Lalu, dan benda yang paling dekat dengan kita adalah Kematian.."

Thursday, 12 December 2013

LIFE BARU :)



Assalamualaikum salam sejahtera salam satu Malaysia ! :D

rase mcm mimpi jee dapat update blog.. iyoo laa skg nie kn busy..serius xde mase nk on9 and bukak blog nie...haiihhhh -_-

so, aku update blog nie pun sbb nk bercerita ape yg aku daa lalui hidup aku nie..kalau rase x sudi nk membace, ignore jee ok? kalau sudi, terus kan membace ea?hahaha :D


ok now aku rase life aku daa tak sama mcm dulu lg. :D dulu, x pandai nk hargai mase and suke sngt buang mase! now, aku daa busy berkerja! hahaha :D cuti pun sehari jee..biase laa, kerja kat mall kan? (mall laa sangat -_- ) weekend pun kerja. -_- pffff!


kerja aku xde laa bagus sngt kan??promoter jee...tp weyh, bile da dpt gaji tuu, x sia2 kerja tau..even penat jadi promoter,,tp best laa dpt  kwn baru nie..jumpe senior kite..cehh!

actually, aku x tahu nk cerite ape lg..sbb dlm otak nie kosong gile! haha -_- karang tulis panjang2, makin merepek pulak. hahaha XD
ohh ea! btw, aku promote perfume..hahaha..lupe nk bagthu...perfume bkn skadar perfume tau!!mahal2 punye!!semua daripada Paris :) Polo pun ade :D so, kalau nk beli perfume, cari aku ok??kat Melaka Mall, Parkson :)

takpe laa..x pyh tulis panjang2, share gambar jee iyo? :D

ok layann.........................................................................



time nie kiteorg shopping baju kerja :D
kak mira+ain+kak sherin+me

kak mira+kak linda+kak sherin+me


me and kak sherin

ok. aku tak ready lagi -_-

saje selit muka kita XD

best dgn dieog!  :D




THE END ! :)

Tuesday, 26 November 2013

RINDU :'(

Assalammualaikum salam sejahtera salam satu Malaysia! (MALAYSIA BOLEHH!!)


PERRHHH...lame daa agaknye aku x bukak blog nie..lame sngt ke? hahaha. XD rindu pulak rasenye nk menaip nie...patut laa mlm tdi tangan nie rase gatal jee...hahaha ;D (tak masukk..) -_-


ok. act skg aku x buat ape2.. means aku, kerja x study pun x. hahaha. jadi boss dekat rumah. jgn main2 tau.. :D hahaha.

xde laa! sebenarnye skg aku dalam proses nk ambik lesen kereta.. :) kesian kn? umur daa 18 bru terhegeh2 nk amik lesen... hahaha XD dulu ade mase, buat derkk jee.. suke sngt buang mase...skg bru laa fikir bende alah tuu semua.. hahaha :D

otak daa beku..tak tahu nk tulis ape -___________- maaf kalau xde isi. haha


oke! bru ingat! KEMUNGKINAN BESAR, 2/12/2013 aku daa start kje..actually aku malas sebnarnye..sbb nnt ganggu kelas memandu tp member punye pasal, aku kje jugak laa... die sorg2 pulak nnt kje...hahaha... XD

................................................. ok x thu nk tulis ape......................................... -__- ....................


haaa! aku nk korg semua tahu, aku skg rindu gile dekat kwn2 aku :'( tahh bile laa dpt jumpe dieorg.. tahh dieorg ingat aku kee tidak :'( rindu nk bergurau dgn dieorg...rindu nk maki2 dieorg...hahaha...bile tengok gambar dieorg, tibe2 rase sebak pulak... :'(


HARIZAH



NADEA



IEQA



TIGA KEPALA GILA


ARGHHHHHHHH!!!! rindu doee kat dieorg nie... :'( tengok muke dieorg rase nk sepak2 jee...hahahaha ;D kenape laa skg rase susah sngt nk spend time dgn dieorg nie sekali serentak... :( hope nnt kite lepak same2 ok? :')


.....................................................................................................................................................

TARMIZI MD ZAIN





nie lagi sorg! ishhhhhh!!! menyampah pulak rasenye bile tngok die nie.. :( bile tengok die nie, mula laa rase nk jumpee :'( rindu sangat skg nie... well, die kn skg kat utara..awek die nie pulak jauh ke selatan.. :'( tp nk buat mcm mne kn? terime jee laa :) janji die syg aku sorg.. hahaha :D kau ado? :p

21/12/2013, dia balik Melaka :D so????? so, kite tunggu jee laa eaa :) InsyaAllah ade jodoh, jumpe laa nnt :) AMIN :D








THE END

Tuesday, 5 November 2013

B.E.B.A.S.

Assalammualaikum, salam sejahtera, salam satu Malaysia! (Malaysia BOLEH!) XD


HAIIIII UOLLSS!!! rindu same saya gak??? saye rindu bangat nak menaip nie.. hahahaha xD actually aku nk share story dgn uolls semua... tahu x now aku daa bebas??? BEBAS dari PLKN!!! rase mcm mimpi pulak!!! XD hahaha


firstly, aku nk ckp laa yg aku skg rindu sngt pade budak2 kem aku :( rindu nak mkn same2, tido same2, mandi same2, solat same2.. ahhH!!!!! semua ahh same2!!! RINDU DOE!!!! :'( tp nk buat mcm mne kn??? bknnye boleh patah balik mase.. :(



aku nk share cerite tp aku x thu nk cerite ape -_- mase kat kem, cm ea2 nk update blog.. nk cite bagai pasal kem KARISMA...tp bile daa hadap lappy nie, tangan kekok pulak..apesall tahh..maybe tangan nie da biase pegang kayu pegang batu x??hahaha.. XD xpe laa..nnt aku cube manje kn tangan nie dgn lappy pulak.. -_-'


dulu, bile aku dgr org sebut pasal PLKN, aku selalu berdoa supaye aku x dpt...tp aku jugak yg dpt PLKN nie. -__- BUT! korg kne tahu, budak2 yg dpt PLKN nie laa sebenarnye BERTUAH!! korg xkn rase ape yg kiteorg rase.. BHAHAHA! XD *gelak jahat  seriously weyh, kiteorg dpt rase menembak...korg ade? rugii tau!!!kiteorg dpt masuk hutan.. korg ade??? kulit kiteorg makin gelap,, korg ade????? hahahahaha XD biar muke hitam, jgn hati yg hitam.. ea x?? :) muke hitam boleh cerahkn... :)


aku rindukan gelak ketawa kwn2 aku kat sne.. :( mcm mne bile aku sakit, dieorg cepat2 suruh aku pergi medic.. soo sweet! XD rase disygi pulak... hahaha XD then bile aku menangis, ade yg sudi pujuk aku.. OOHHHMYGOODDD!! seriously aku rindu doe time tuu :'( waktu latihan kawad bagai....mcm mne kiteorg kne tepung basi kat muke.. SHITT!! rindu bhai. :'( (lap air mata :'( )

seriously weyh, aku daa x thu nk tulis ape nie -_- penat aku dok perah otak aku nie nk cite ape lagi :')

jap
.................................................................................................................................................

aku tinggalkn gambar laa untuk korg semua.. :)

di KEM KARISMA laa memori tercipta :')










































THE END :')